Vandaag geopend 09:30 - 17:00
Ger Schoen Lederwaren

Ger Schoen Lederwaren

18 september 2020

Een rugzak, handtas, portemonnee of trolley. U vraagt en Ger Schoen Lederwaren heeft het in huis. De winkel bestaat al meer dan 25 jaar, maar weet jij eigenlijk hoe de familie met de toepasselijke achternaam in de wereld van de tassen is beland?

De familie die de achternaam Schoen draagt zijn zus Carla en broer Eelco. Zij hebben het stokje overgenomen van hun vader Gerr Schoen. De winkel die begon als een schoenmakerij, waar werd later flink uitgebreid met een collectie tassen. Helaas bezitten Carla en Eelco niet de magische schoenreparatievingers van hun vader, maar passie voor de tas, die zit wel bij hen in het bloed!

Wat maakt de winkel zo speciaal? Er hangt een passend tasje voor iedereen, of jij nou acht jaar of tachtig jaar bent, er is voor ieder wat wils.  Ben je op zoek naar een tas voor erbij, een echte statement bag of een koffer om de wereld mee rond te reizen? Je vindt het al jaren bij Ger Schoen Lederwaren, gevestigd in Winkelcentrum Emiclaer.

Kijk gerust op je gemak rond of vraag een van de Schoentjes om advies. Wil je jouw tas een testritje geven voor aankoop? Dan is dat helemaal geen probleem. Breng gerust jouw laptop of A4-schrift mee, zodat je kunt checken of deze in jouw nieuwe rugzak past. Handig om een miskoop te voorkomen en hoef jij niets retour te sturen. Je bespaart jezelf de kosten en moeite en moeder natuur is je ook eeuwig dankbaar. Win-win!

Dus, ben je nog op zoek naar een nieuw tas of wil jij Carla en Eelco feliciteren met hun 25-jarig bestaan? Schroom niet en loop gerust eens binnen. Je bent altijd welkom, tot snel!

 

Lees meer
Emiclaer on Ice 2020: Afgelast

Emiclaer on Ice 2020: Afgelast

18 september 2020

In deze rare tijd zijn er door alle omstandigheden rondom Covid-19 veel vragen over het wel- of niet doorgaan van onze jaarlijkse evenementen in Winkelcentrum Emiclaer; zoals Emiclaer on Ice.

Als winkelcentrum willen we dat iedereen veilig zijn of haar inkopen kan blijven doen. Hiervoor hebben we verschillende veiligheidsmaatregelen toegepast in het winkelcentrum. Meer informatie hierover vind je hier: https://www.emiclaer.nl/Events-overzicht/samen-gezond/

Wat betreft het evenement Emiclaer on Ice, zoals wij die graag willen organiseren, kunnen we de veiligheid niet garanderen. Daarom is de beslissing genomen om het evenement voor 2020 af te lassen.

Wij maken een diepe buiging voor alle mensen die keihard werken om het virus uit de wereld te krijgen en hopen in 2021 weer een spetterend Emiclaer on Ice te kunnen organiseren! Daar ben jij dan toch ook weer bij?

Lees meer
Opening: Top1Toys

Opening: Top1Toys

2 september 2020

Er wordt flink verbouwd tegenover de Versstraat, daar opent namelijk de nieuwe Top1Toys! Op 9 september komt de droom van iedere speelgoedliefhebberuit. Je kunt er de mooiste Barbies, stoere LEGO en nog veel meer shoppen. Ook hebben zij een fantastische openings-actie, die jij zeker niet wil missen... 

Melvin en Mike zijn geen groentjes in de speelgoedwereld. De twee heren hebben jaren ervaring en besloten een nieuw avontuur aan te gaan, en wel in Winkelcentrum Emiclaer. Het winkelcentrum voelde voor hen direct vertrouwd en met alle extra faciliteiten, zoals gratis parkeren, was de keuze snel gemaakt. Het vaste personeel heeft geen afscheid te hoeven nemen, dezelfde vriendelijke gezichten helpen jou namelijk nog steeds graag aan het leukste speelgoed. 

Wat Top1toys zo uniek maakt? Hun enorm grote aanbod! Je vindt er speelgoed voor alle leeftijden en is jouw product op dit moment uitverkocht? Dan zorgen zij ervoor dat deze de volgende dag nog geleverd wordt.  

Wie opent, trakteert! Op 9 september profiteer jij van een fantastische sfeer, hoge korting en gratis cadeaus! De eerste 100 klanten krijgen bij besteding van minimaal €10,- een gratis bal. Zal elke bezoeker 50% korting op elke 2e artikel krijgen. 

Wij wensen Top1Toys veel plezier en geluk op 9 september, daar ben jij toch ook bij? 

*Korting wordt berekend op het goedkoopste artikel. Niet geldig in combinatie met andere acties. 

Lees meer
#worldcleanupday2020

#worldcleanupday2020

2 september 2020

Op 19 september 2020 is het World Cleanup day 2020, wereldwijd de grootste opruimactie van het jaar. Samen met 180 landen zullen wij de planeet een flinke schoonmaakbeurt geven. Van 10.00 tot 15.00 uur zorgen wij voor een schoner Amersfoort. Wil jij jouw steentje bijdragen? Lees dan nog even door...   

Ook in Winkelcentrum Emiclaer vindt #worldcleanupday2020 plaats. Na een woord van onze wethouder zullen verschillende teams erop uit trekken om vervolgens de omgeving schoon te prikken.  

Ook zal er informatiestand te vinden zijn op het plein bij de vijver. Hier kun jij informatie inwinnen over zwerfafval en wat dit voor impact heeft op de omgeving. Dit zal tevens de plek zijn waar je schoonmaakmaterialen op kunt halen zoals prikkers, hesjes, vuilniszakken en handschoenen.  

Het doel? Het winkelcentrum inclusief omliggende woonwijken weer helemaal schoon maken! Wil jij iets betekenen voor een schoner Amersfoort? Dan zien wij jou graag terug op 19 september in Winkelcentrum Emiclaer!   

Meer informatie vind jij op: https://worldcleanupday033.nl/ 

Lees meer
Back to school? Dat lesje kun je leren

Back to school? Dat lesje kun je leren

21 augustus 2020

Na een heerlijke zomervakantie mogen we weer. De eerste schooldag na de vakantie blijft spannend. Zowel voor de leerlingen, als hun ouders en docenten. Hoe ga jij het nieuwe schooljaar vol goede moed van start? Dat lesje heb je zo geleerd. Voor een optimale voorbereiding slaag je in winkelcentrum Emiclaer altijd! We delen onze beste lessen voor tijdens een eerste schooldag en misschien wel voor de rest van het leven. Want jong geleerd…

 LES 1 |7:00 Start de dag met een powerontbijt

 Het belangrijkste maal van de dag, dat is het ontbijt. Wanneer je deze overslaat, heb je veel minder energie voor het fietsen naar school of een intensieve wiskundeles. Ontbijten is dus niet alleen goed voor je, je kunt ook nog eens experimenteren met verschillende lekkere recepten. Vers brood van Bakkerij Groenedijk is natuurlijk altijd genieten, maar smoothie gemaakt van vers fruit van De Natuurwinkel zorgt er ook voor dat jij het eerste lesuur geen knorrende buik hebt.

 LES 2 | 8:30 Tijd voor het eerste lesuur

Tingelingeling, de schoolbel gaat, waar kom jij… Natuurlijk ben je deze eerste schooldag gewoon op tijd! Mocht je toch wat moeite hebben met ontwaken, dan kun je in verschillende winkels in Winkel centrum Emiclaer een toffe én betrouwbare smartwatch shoppen. Ook voor een old school wekker kun je hier terecht. Uit onderzoek blijkt snoozen bovendien niet gezond: jouw slaap wordt onderbroken waardoor je juist vermoeider wakker wordt. Dus hup uit bed, onder de douche en aan het ontbijt!

 LES 3 | 11:20 Tussenuur-vermaak

Een voordeel van de middelbare school: de vrije uren! Aan het begin van het schooljaar heb je misschien nog niet al je schoolmaterialen in the pocket. Dan kun je het tussenuur mooi gebruiken om op jacht te gaan naar jouw nieuwe tools. Een agenda, pennen, schriften en een flitsende backpack van Ger schoen lederwaren om alles in te vervoeren. Want wat is een klusjesman zonder hamer, een kok zonder messen en wat ben jij zonder de perfecte schoolspullen? Juist, topprestaties vragen om passend gereedschap. Wie weet valt jouw oog nog op een leuke outfit. Zie je er goed uit, dan voel jij je ook een stuk beter. Klinkt logisch toch.

LES 4 | 13:00 Eindelijk pauze

Naar dit moment heb je uitgekeken. Eindelijk voluit kletsen met je vriend(inn)en en hét moment om te shinen in de aula met jouw gloednieuwe lunchbox, saladeshaker en waterfles van HEMA. Af en toe mag je jezelf natuurlijk ook trakteren op iets lekkers. Onze tip: ga in de pauze vooral naar buiten om een frisse neus te halen. Al is het maar even, de buitenlucht doet goed en zorgt ervoor dat je hersenen er weer tegen kunnen! Met een beetje geluk is het een mooie nazomerdag en geniet je van nog wat zonnestralen.

LES 5 | 15:05 Nu al nablijven?

 Nablijven, veel middelbare school studenten maken het een keer (of iets vaker) mee. Wellicht heb je nog wat lessen te leren, maar als je moet nablijven kun je er natuurlijk maar beter het beste van maken. Hopelijk heb je een lekkere snack van The Blueberry en een fijn boek in je tas. Gebruik dit moment om nog even te studeren voor die toets of alvast je huiswerk voor de volgende dag te maken. Geen idee waar het mis ging? Vraag hier dan eens naar bij de desbetreffende docent. Communicatie is en blijft de oplossing!

LES 6 | 17:00 Jij hebt veel in huis(werk)

 Wie slim wil zijn, zal toch echt zijn huiswerk moeten maken. En huiswerk maken is een feestje! Naast een supertof schrift met kleurrijke pennen om je huiswerk te maken en een studieproof-outfit mist er nog één ding om studeren écht feestelijk te maken, namelijk: de slingers! En die moet je toch echt zelf ophangen. Is de concentratie even zoek? Neem dan 10 minuutjes pauze en pak een handje vol borrelbites van Branderij Joost. Nu dat uurtje voorbij is gevlogen, heb je nog genoeg tijd om in winkelcentrum Emiclaer te shoppen en te chillen met jouw vrienden. Veel succes dit jaar en have fun!

Lees meer
Samen gezond - samen sterk

Samen gezond - samen sterk

30 april 2020

Beste bezoeker, 

Wij van winkelcentrum Emiclaer doen er alles aan om jouw bezoek aan ons winkelcentrum zo veilig mogelijk te maken.In lijn met het advies van het RIVM hebben wij samen met onze winkeliers daarvoor de nodige maatregelen getroffen. Onderstaand vind je de maatregelen die gelden in de openbare gebieden van het winkelcentrum alsook de regels die specifiek toegepast worden in de winkels zelf. Met ingang van 1 juni zijn ook de geadviseerde maatregelen voor heropening van de horeca daar aan toegevoegd. Deze vind je verderop op deze pagina.

Maatregelen in de openbare gebieden van Emiclaer

 • Geef jezelf en anderen de ruimte 

Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en winkelmedewerkers

 • Wees verstandig 

Stel je bezoek uit als je verkouden bent of griepklachten hebt

 • Het doel reinigt de middelen

We maken jouw winkelcentrum nog vaker schoon en op verschillende plekken staan hand desinfectie zuilen

 • Kies je moment 

Als niet iedereen tegelijk komt, is het makkelijker om afstand houden. Wij hebben voor jou de piek- en de daluren in kaart gebracht zodat jij het beste moment kunt kiezen voor jouw bezoek. Kies hier jouw moment

 

Naast de algemene maatregelen in de openbare gebieden van het winkelcentrum hanteren de winkeliers, daar waar van toepassing, de onderstaande regels met betrekking tot jouw en onze veiligheid.

 

Maatregelen in de winkels 

 • Er zijn nooit meer dan een maximum aantal toegestane klanten tegelijk aanwezig in de winkel

Zo kan iedereen 1,5 meter afstand houden van elkaar

 • Alle medewerkers zijn scherp op hygiëne

Alle medewerkers gebruiken desinfecterende gel en letten extra goed op hun persoonlijke hygiëne

 • De producten worden verantwoord aangevuld

Het aanvullen van producten gebeurt zoveel mogelijk buiten openingstijden of in afgesloten gangpaden

 • Kun jij contactloos en met pin betalen

Geen contant geld maakt het makkelijker om contact te vermijden

 • Rekenen we ook op jou

Stel je bezoek uit als je verkouden bent of griepklachten hebt, houd 1,5 meter afstand en hoest/nies in je ellenboog

 

Maatregelen in de horeca 

 • Een moment geduld

Onze medewerkers komen je zo helpen, zou je in de tussentijd hier kunnen wachten en de 1,5 meter in acht kunnen nemen?

 • Wij rekenen op jou

Stel je bezoek uit als je verkouden bent of griepklachten hebt en hoest/nies in je elleboog.

Onze medewerkers kunnen je gezondheidsvragen stellen en op basis daarvan toegang geven of weigeren.

 • Aan tafel!

Ook binnen vragen we je rekening te blijven houden met de 1,5 meter afstand.

Met max 4 personen van hetzelfde huishouden.

Eerst handen wassen of desinfecteren. Al onze medewerkers zijn ook scherp op hygiëne.

Graag contactloos betalen, zodat we zoveel mogelijk contact kunnen vermijden.

We vragen je tevens de mogelijk aanvullende richtlijnen binnen op te volgen.

Zo blijven we samen gezond
#samensterk

Lees meer
Kies een rustig moment voor jouw bezoek

Kies een rustig moment voor jouw bezoek

30 april 2020

Beste bezoeker, 

Wij van winkelcentrum Emiclaer doen er alles aan om jouw bezoek aan ons winkelcentrum zo veilig mogelijk te maken. Één van de genomen maatregelen is druktespreiding in ons winkelcentrum. Wanneer niet iedereen tegelijk zijn/haar boodschappen en benodigdheden komt halen, dan zijn we beter in staat de voorgeschreven 1.5m maatregel te hanteren. 

Om jou hierbij te helpen hebben wij de piek- en de daluren voor Emiclaer in kaart gebracht. Raadpleeg het onderstaande schema om jouw bezoek aan Emiclaer slim te plannen.

Bedankt voor je medewerking!
#samensterk

 

Piek- en daluren in Emiclaer
Onderstaand schema toont de maximale openingstijden van winkels in het centrum. De openingstijden van individuele winkels kunnen hiervan afwijken. Supermarkten hanteren meestal de ruimste openingstijden. Kijk voor de openingstijden van individuele winkels op de betreffende winkelpagina.

*Klik op de afbeelding voor een grotere weergave 

Het schema is gebaseerd op een sterk versimpeld druktebeeld per dag. De donker paarse kleur (druk) geeft een ander druktebeeld weer doordeweeks dan op zaterdag, daarom nog onderstaande ter verduidelijking.

Leuk als je dan komt:

Van maandag t/m donderdag ( en op de koopzondag) is het tot 15:00 uur rustig tot gemiddeld druk in ons winkelcentrum.

Mocht je onderstaande momenten kunnen vermijden waarderen wij dat zeer:

Onze bezoekerspiek is op vrijdag tussen 15:00 en 16:00 uur en op zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur.

Lees hier over alle maatregelen in Emiclaer en bij de winkeliers 

Lees meer
Winkelcentrum Emiclaer komt naar je toe!

Winkelcentrum Emiclaer komt naar je toe!

27 maart 2020

Ben je niet in de gelegenheid om naar het winkelcentrum te komen? Wij komen graag naar jou! 

De ondernemers in winkelcentrum Emiclaer blijven jou graag bedienen met hun producten en diensten, ook in een tijd dat een bezoek aan het winkelcentrum niet vanzelfsprekend is. Veel van onze winkels hanteren een webshop waar je 24/7 terecht kunt, of hebben een speciale initiatieven om jou als shopper tegemoet te komen. In de lijst hieronder vindt de leuke, creatieve acties van de ondernemers en per winkel de webshop en/of de plek waar je kunt bestellen.*

*wij doen ons uiterste best om deze lijst zo actueel mogelijk te houden met nieuwe initiatieven en diensten van onze ondernemers. 

Riemer Boekhandel 

Een magazine om het thuiszitten wat dragelijker te maken. Riemer Boekhandels heeft er eentje voor je gemaakt helemaal voor inspiratie, entertainment en ontspanning. Klik hier en wij wensen je alvast veel leesplezier!  

Hans Anders  

Met oog op de veiligheid kun je op dit moment niet binnenlopen voor een metingen, testen of controle. Wel kun je bij een noodgeval een afspraak maken en word je één op één geholpen door een medewerker. Ook bieden zij online hulp, meer informatie vind je op de website.

Jase & Joy 

Er zijn weer puzzels binnengekomen bij Jase & Joy. Heb jij zin om een stukje neer te leggen? Kom dan (één voor één) langs bij hen en kies een leuke puzzel uit, waar je uren plezier van hebt!

Jumbo

Wat eten we vanavond? Heb je even geen inspiratie meer, kijk dan op de receptenpagina van Jumbo. Pasta, vis of vegetarisch; voor iedereen is er een lekker recept. 

Qwibus 

Ondernemer Jeroen heeft Cafe Qwibus recent overgenomen. Door de uitzonderlijk situatie komen er op dit moment geen inkomsten binnen en raakt de kleine buffer van drie maanden snel op. Wil jij ze een hart onder de riem streken en een donatie maken? Dat kan! Meer informatie hierover en een donatie maken kan via deze link.

Bruna

Lezen leuk houden voor iedereen! Bruna organiseert van dinsdag t/m vrijdag in de ochtend tussen 9.00 en 10.00 uur het seniorenuurtje. Een uur lang kunnen senioren rustig door de winkel lopen en veilig winkelen. Wij hopen dat andere winkeliers hier rekening mee houden.

De Hypotheker

Ja zeker, je kunt nog steeds terecht bij de Hypotheker! Dit kan digitaal of op afspraak. Meer informatie over hun regeling vind je hier.

Morgenster Vintage 

Ben je op zoek naar (kleine)meubels, handgemaakte producten of leuke vintage accessoires? Neem dan een kijkje op de webshop van Morgenster. Wil je toch liever alles in het echt zien? Dan kun je een afspraak maken om langs te komen bij de winkel! Bel naar: 06 11101639

Bij de volgende ondernemers kun je (ook) terecht via de webshop: 

Lees meer
Thuisbezorgd en afhalen in Emiclaer

Thuisbezorgd en afhalen in Emiclaer

25 maart 2020

Restaurants, cafés en lunchrooms sluiten als maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus hun deuren. Als je denkt dat dit betekent dat je niet meer culinair kunt genieten, heb je het mis! Deze ondernemers zorgen dat jij, thuis vanaf de bank nog steeds kunt genieten van een lekkere snack, borrel of maaltijd. Jij kunt ze een mooi (contactloos) handje helpen in deze bijzondere tijden, in ruil daarvoor krijg jij een heerlijk bordje, vol met liefde en smakelijk eten! #supportyourlocals

Dorpsplein Emiclaer

Ben jij al langs geweest op het dorpsplein? Op deze virtuele plek kun je elk moment van de dag, al de verse producten van lokale ondernemers uit Emiclaer terugvinden! Deze plek is in wording en wordt elke dag geüpdatet en verbeterend, maar je mag gerust al een kijkje komen nemen! Dat kan door op deze link te klikken.

Alexanderhoeve

Stel je voor, jij in de tuin met de zonnestralen in je gezicht. Daar hoort natuurlijk een goed glas wijn bij én een goedgevulde borrelplank! Gelukkig kun je bij Alexanderhoeve alles bestellen en kun jij lekker in de tuinstoel gaan genieten. Bestellen kan via deze link.

Banketbakkerij de Jong

Jezelf direct verwennen of bewaar je het voor een later moment? Banketbakkerij de Jong heeft verschillende producten ingevroren waardoor ze langer houdbaar zijn. Ook bezorgen zij vers brood, gebak en een chocolade paasassortiment waar zelfs de paashaas jaloers van wordt! Alles bij jou thuisbezorgd door te bellen naar 033-4616730 of te bestellen via de website.

Bakkerij Groenendijk

Naast verse broodjes kun je bij Bakkerij Groenendijk nu ook terecht voor verschillende paasartikelen en zelfs voor Pizza’s to-go. De winkel is geopend maar je kunt ook een online bestelling plaatsen of bellen naar 033-3036580.

Branderij Joost

Maak het thuiswerken wat gezelliger en smakelijker met de heerlijkheden van Branderij Joost. Mis jij die lekkere koffie van kantoor? Of wil je tijdens de video vrijdagmiddagborrel een lekker nootje op tafel? Neem dan eens een kijkje in de webshop.

De Visscher

Vers uit de zee, zonder dat je de deur uit te hoeft. De Visscher zorgt voor (kinder)menu’s, (luxe) broodjes en nog veel meer. Heb jij trek in heerlijke diepzeegerechten? Plaats je bestelling telefonisch via 033-4563829 of kijk op thuisbezorgd.nl

Lekkerrr by Amersfoort

De heerlijke gerechten van Lekkerrr by Amersfoort hoef je zeker niet te missen, je kunt ze namelijk bestellen bij Kwalitaria. Kies jij voor een belegd broodje, een snackmenu of toch een overheerlijke burger? Kwalitaria is te bereiken via 033 4558311.

Toko Tjin

De Aziatische keuken staat bekend om zde heerlijke gerechten. Of je nu zelf in de keuken wil staan of je kiest voor een afhaalmaaltijd, bij Toko Tjin ben je aan het goede adres. Bel even naar 033-4729300 of bezoek de website.

Bella Venezia

Laat de dolce vita naar je toekomen! Bella Venezia is gesloten, maar afhalen of laten bezorgen is nog steeds mogelijk. Gaan jullie vanavond met de smakelijke Italiaanse gerechten de scène uit Lady en de Vagebond naspelen? Bestellen doe je hier!

Reyna Bé

Om de culinaire wereld te verkennen hoef je niet de deur uit, Reyna Bé bezorgt haar wereldse gerechten namelijk bij jou thuis. Kies uit meer dan dertig verschillende tapas voor- en hoofdgerechten. Trek gekregen? Bel naar 033-4565529 of bestel contactloos bij thuisbezorgd.nl

Slager van Norden

Bij Richard van Norden ben je aan het juiste adres voor het lekkerste vlees, heerlijke specialiteiten, vers gemaakte maaltijden, alles voor de BBQ en heel veel lekkernijen om van te genieten. Bestellen kun je doen via de webshop.

The Blueberry

Het leven is een feest, maar je moet zelf de taart bestellen! Met een paar drukken op de knop, geniet jij thuis van een heerlijk ontbijt, lunch of gebakje van The Blueberry. Neem je ook snel een kijkje op de website

Lees meer
Updates over openingstijden winkels en Corona maatregelen

Updates over openingstijden winkels en Corona maatregelen

23 maart 2020

Update 19 mei 2020: Let op, dit betreft een verouderd nieuwsbericht. Voor de actuele openingstijden ga naar de winkelpagina. Voor de actuele maatregelen in ons winkelcentrum bezoek je deze pagina. Voor de openingstijden op Pinksteren verwijzen wij jou graag door naar dit nieuwsbericht.

Wij doen er alles aan om de veiligheid in ons winkelcentrum te waarborgen en daarom volgen wij het beleid vanuit het RIVM dat op 23 maart is aangescherpt. Om ervoor te zorgen dat je jouw essentiële dagelijkse boodschappen in ons centrum kunt blijven doen, vragen we je aandacht voor de aangepaste maatregelen:

 • Wanneer je je niet goed voelt, hoest of verkouden bent, blijf dan thuis. 
 • Houd altijd anderhalve meter afstand van anderen en volg ook de maatregelen op die winkels nemen om ervoor te zorgen dat mensen deze afstand kunnen houden.
 • Bij groepen van drie of meer mensen die geen anderhalve meter afstand van elkaar houden, zullen wij handhaving inzetten. Gezinnen en mensen die in het zelfde huis wonen, zijn hiervan uitgezonderd.
 • Alle horeca, kappers en schoonheidsspecialisten zijn gesloten. Bij veel horecagelegenheden is het wel mogelijk om gebruik te maken van afhaal- of bezorgservice.
 • Bij veel winkels kun je online bestellen
 • De speelpleinen en zitjes zijn gesloten.
 • Geplande evenementen zullen niet meer plaatsvinden tot 1 juni.
 • De frequentie van schoonmaak in het centrum is verhoogd. Zo worden de liftknoppen, roltrapleuningen en overige contactpunten een aantal malen per dag extra schoongemaakt met desinfecterend middel.
 • In lijn met de landelijke richtlijnen van de overheid en het RIVM blijft het winkelcentrum geopend volgens de reguliere openingstijden.

Bij voorbaat dank voor jullie begrip, samen staan we sterk!

In de tussentijd blijven wij de ontwikkelingen en communicatie vanuit de overheid en het RIVM volgen.

 

Openingstijden*

Momenteel hanteren diverse winkels verschillende openingstijden. Onderstaand vind je per winkel de juiste openingstijden. 

 • Aktie Sport | 11.00-17.00 (ma 13.00-17.00)
 • Albert Heijn | 7.00 - 22.00
 • Alexanderhoeve | 9.30 - 18.00 (zat 9.30 - 17.00)
 • Banketbakkerij de Jong | 9.00 - 18.00 (vrij 9.30 - 18.00, zat 9.00 - 17.00)
 • Blokker | 9.30 - 18.00 (ma 11.00-18.00, za 9.30-17.00, open op koopavond) 
 • Boekhandel Riemer | 9.30 - 18.00 (ma 11.00-18.00, za 9.30-17.00, open op koopavond) 
 • Brasserie Emiclaer | open voor afhaal
 • Bruna | 9.00 - 18.00 (vrij 9.00-20.00, za 9.00 - 17.00)
 • Baronyan | 11.00 - 17.00 (ma 13.00-17.00, za 10.00-17.00)
 • Cosmo Hairstyling | gesloten
 • De Buren Afhaalcentrum | gesloten
 • De Hypotheker | reguliere openingstijden
 • De Morgenster Vintage | wo t/m za 13.00 - 16.00
 • De Visscher Visspecialiteiten | 8.00 - 18.00 (vrij 8.00 - 21.00, zat 8.00 - 17.30)
 • Etos | reguliere openingstijden
 • Eye Wish | 9.00-18.00, ma 13.00-18.00, za 9.00-17.00 (tijden vanaf 4 mei)
 • Femm mode & meer | 9.30-18.00, za 9.30-17.00 (vrijdag 9.30 - 21.00, koopzondag vanaf 1 juni)
 • FM mode & Jeans | 09.30 - 18.00 (ma 13.00 - 18.00, zaterdag 9.30-17.00) 
 • Ger Schoen Lederwaren | 09.30 - 17.00 
 • Bakkerij Groenendijk | 8.00 - 18.00 (zat 8.00 - 17.30)
 • Handyman | reguliere openingstijden
 • Hans Anders | op afspraak
 • HEMA | 9.30 - 18.00 (zat 9.30 - 17.00)
 • Hizi Hair | gesloten
 • Holland & Barrett | 10.00-17.00 (ma en koopzondag 12.00-17.00) 
 • Hypotheek Visie | ma tm do 09.00 -22.00 (vrijdag 09.00 - 16.00)
 • ING | ma tm do 9.30 - 18.00 (zaterdag 9.30 - 14.00)
 • Jumbo | 7.00 -22.00 (zon 8.00 - 22.00)
 • Kiers Vastgoed | gesloten
 • Jase & Joy | reguliere openingstijden
 • Kruidvat | reguliere openingstijden
 • Kledingreparatie Kattenbroek | 10.00 - 18.00 (zat 10.00 - 17.00)
 • Kwalitaria Lekkerrr | reguliere openingstijden, afhalen mogelijk
 • Livera | 9.30 - 17.30 (za 9.30 -17.00) (vrijdag 9.30 - 21.00, koopzondag vanaf 1 juni)
 • Studio Jill | gesloten
 • M&S Mode | gesloten
 • Multivlaai | 8.30 - 17.30  
 • Natuurwinkel | reguliere openingstijden
 • Nelson | 10.00 - 17.00 (ma 12.00-17.00)
 • Opticlaer Opticiens | 11.00 - 16.00 dinsdag tot zaterdag 
 • Parfumerie Douglas | gesloten
 • PH Snoep en Cadeau | 11.00-17.00 (ma 13.00-17.00)
 • Bella Venezia | gesloten, afhalen en bezorging mogelijk
 • Profile Henk Wind | 13.00 - 18.00 (vrij 13.00 - 19.00, zat 9.00 - 17.00)
 • Qwibus | gesloten
 • Restaurant China Palace | 16.00 -21.00 (open voor afhaal, maandag gesloten)
 • Slagerij Richard van Norden | 8.00 - 18.00 (zat 8.00 - 17.30)
 • Foto Amersfoort | reguliere openingstijden
 • Schoenmakerij Schrijver | 9.00 - 17.00
 • Shoeby | 10.00 -17.00 (ma 12.00-17.00)
 • Side 3 | reguliere openingstijden, afhalen mogelijk
 • Gall & Gall | 11.00 - 19.00 (ma 13.00 - 18.00, zat 9.00 - 19.00)
 • SNS Bank | gesloten
 • Specsavers | gesloten
 • Telecombinatie | reguliere openingstijden
 • Ter Stal | 9.30 - 18.00 (ma 12.00-18.00, vrij 9.30-21.00, za 9.30-17.00)
 • The Blueberry | gesloten, afhalen mogelijk
 • TUI | gesloten
 • Toko Tjin | reguliere openingstijden
 • VakantieXperts Bastinck | gesloten
 • Van Beest Bloemen en Planten | reguliere openingstijden
 • Wereldrestaurant Reyna Bê | gesloten, afhalen en bezorging mogelijk
 • Willemse Schoenen | 9.30-18.00, (ma 13.00-18.00, za 9.30-17.00)
 • Zeeman | reguliere openingstijden

* Voor een actueel overzicht van de openingstijden verwijzen we je graag naar de winkelpagina van de desbetreffende winkel. Voor de openingstijden op Pinksteren verwijzen wij jou door naar dit nieuwsbericht.

Lees meer
Nieuws: Sloppy Joe van The Blueberry in de prijzen gevallen(2)

Nieuws: Sloppy Joe van The Blueberry in de prijzen gevallen(2)

3 maart 2020

Met haar 'Sloppy Joe' behaalde Lisette de Jong van The Blueberry de tweede plaats in de categorie lekkerste lunchgerecht van Nederland. Met een bijzondere smaakcombinatie overtuigde zij de jury. Ook won The Blueberry afgelopen jaar al de prijs voor Beste Koffiezaak van Amersfoort!

Een klassieker in een nieuw jasje

De 'Sloppy Joe' van Lisette wist de harten van de jury te veroveren tijdens Horecava in de RAI in Amsterdam. Een prachtige prestatie! Het broodje bestaat uit een zoet-pittig gehaktmengsel op een bijpassend broodje. Bij het gerecht serveerde Lisette huisgemaakte groentechips en zelf ingemaakte ui en paprika in een mini weckpotje.

Ook sleepte The Blueberry afgelopen jaar de prijs voor beste koffiezaak van Amersfoort in de wacht! Vaste gasten weten wel waarom: de specialty koffie is heerlijk, toegankelijk en altijd geserveerd met een mini-huisgemaakt koekje! Dat maakt het natuurlijk helemaal af.

Een stukje Amerika in Amersfoort

The Blueberry is een enorm gezellige ontbijt- en lunchzaak met een Amerikaanse twist. Hier kun je namelijk heel de dag genieten van echte American pancakes, overheerlijke milkshakes, New York cheesecake en het lekkerste all-day ontbijt. Kom eens langs om te genieten van huisgemaakte gerechten en natuurlijk de prijswinnende 'Sloppy Joe'!

Prijswinnende gerechten in Emiclaer

De prijzenkast van het horeca-aanbod in Emiclaer raakt steeds verder gevuld. Kortgeleden sleepte Kwalitaria Lekkerrr ook al enkele prijzen binnen. Daar zijn wij als winkelcentrum natuurlijk maar wat trots op!

Lees meer
Nieuws: Winnende smaakcombinaties bij Emiclaer

Nieuws: Winnende smaakcombinaties bij Emiclaer

14 februari 2020

Kwalitaria Lekkerrr, te vinden in winkelcentrum Emiclaer Amersfoort, heeft de eerste prijs gewonnen voor lekkerste hotdog én tosti op Horecava 2020. Met gedurfde recepten hebben ze de jury voor zich gewonnen. Benieuwd hoe?

Drie keer in de prijzen met heerlijke hotdogs

De ‘Macho Nacho’ hotdog, een combinatie van appelstroop en cheddarworst met bacon en brie, is officieel de lekkerste hotdog van Nederland. De vakjury prees de spannende smaakcombinatie van bedenker Sander Smakman, werkzaam bij Kwalitaria Lekkkerrr in Emiclaer. Daarnaast behaalde de baas van Sander, Peter de Rijk, de tweede plaats met zijn ‘Doggy Style’ hotdog. Ook de vegetarische hotdog won de eerste prijs binnen zijn klasse. Vincent Kuik, bedenker van de laatstgenoemde hotdog, is eveneens werkzaam bij Kwalitaria Lekkerrr.

Nog een (vegetarische) lekkernij

Niet alleen met hotdogs werd de prijzenkast van Kwalitaria Lekkerrr aangevuld, ook de tosti uit eigen keuken was de allerlekkerste. Het recept is bedacht door werknemer Melissa de Kolf. Deze tosti op basis van boerenbrood, jackfruit en BBQ-saus kan ook besteld worden door de vegetariërs onder ons.

Proeven?

Benieuwd geworden naar de verschillende smaakcombinaties? Alle prijswinnende lekkernijen zijn onder een dak te vinden, namelijk bij Kwalitaria Lekkerrr in winkelcentrum Emiclaer. Kom dus snel langs om te proeven en natuurlijk ook om de winnaars te feliciteren.

Lees meer
Blog: Romantiek in het winkelcentrum

Blog: Romantiek in het winkelcentrum

1 februari 2020

Emiclaer, romantisch? Jazeker! In dit winkelcentrum kan je je hart he-le-maal ophalen met valentijn. Bij Emiclaer is genoeg te beleven om jullie valentijn ook dit jaar weer onvergetelijk te laten zijn. Zowel de gevestigde koppels, de nieuwe liefdes als de vrijgezellen onder ons zitten hier goed.

Lekker eten

Je kent het wel: jullie zijn al jaren samen en hebben al tientallen Valentijnsdagen gevierd samen. "Zullen we voor Valentijn dan maar weer eens uiteten gaan", hoor jij je partner zuchten. "Jazeker! Op naar Emiclaer", schreeuw jij vanaf de bank. Want als je ergens veel aanbod hebt is het wel in dit winkelgebied. Van een lekkere lunch bij Brasserie Emiclaer of Cafe Qwibus tot een uitgebreid en romantisch diner bij Restaurant Bella Venezia, Reyna Bê of China Palace. Als je elk jaar ergens anders wil eten met Valentijn, dan kun je bij Emiclaer nog jaren vooruit.

Samen onder een dak

Je bent al even samen en superverliefd op elkaar. Een logische volgende stap: samenwonen. Wist jij dat je hiervoor ook bij Emiclaer aan het juiste adres bent? In het winkelcentrum kun je namelijk De Hypotheker, Hypotheekvisie, en Kiers Vastgoed vinden. Wel zo handig met de huizenmarkt van tegenwoordig. Wanneer jullie de sleutels hebben van je liefdesnestje kunnen jullie meteen even langs bij Handyman. Megahandig, toch? Mocht samenwonen nu iets te snel gaan voor jullie dan is een bezoekje aan VakantieXperts misschien een beter idee.

Indruk maken

Als je deze Valentijn vrijgezel bent maar wel iemand aan de haak wil slaan is een bezoekje aan Emiclaer geen slecht idee. Je kan je haar opnieuw laten doen bij Hizi Hair of Team Kappers en een nieuwe outfit scoren bij MS mode, ter Stal of FM Mode & Jeans. Daarna nog snel een bloemetje halen bij Oudshoorn Bloemen of van Beest Bloemen en Planten en jij kan veilig aanbellen bij je misschien-wel-nieuwe schoonouders. Veel succes!

Lees meer
Blog: Emiclaer proeft en beleeft!

Blog: Emiclaer proeft en beleeft!

4 december 2019

De dagen zijn korter, de gezellige verlichting hangt weer en de feestdagen staan voor de deur. Hét moment om culinair uit te pakken! Met het aanbod aan verswinkels op Emiclaer is dat geen enkel probleem. Wij delen 8 spots waar je de lekkerste ingrediënten voor je diner kunt scoren!

Lekker bij de borrel

Wil je de avond beginnen met een goed gevulde borrelplank? Dan slaag je zeker bij Alexanderhoeve. Je kunt hier terecht voor zowel Hollandse als buitenlandse kazen, vers gebrande noten en diverse lekkere wijnen uit heel Europa. De borrelplank vul je aan met heerlijke kipsnacks van Rooster’s. Naast snacks verkoopt Rooster’s ook complete maaltijden en belegde broodjes.

Vis niet achter het net

Geniet je van een lekker stukje vis? Kom dan zeker eens langs bij de Visscher. Deze visspecialiteitenwinkel in de versstraat van Emiclaer biedt een ruim assortiment aan spartelverse vis van de hoogste kwaliteit. Het team van de Visscher adviseert je graag om het perfecte diner voor te bereiden. Ook vind je in de winkel overheerlijke visrecepten. Is dat niet makkelijk?

Een lekker stukje vlees

Traiteur slagerij Richard van Norden heeft verschillende ambachtelijke producten waar je erg blij van wordt. Van heerlijke rollades tot aan een mooie bavette. Richard en zijn enthousiaste medewerkers weten met hun jarenlange ervaring als geen ander wat lekker eten is. Laat je adviseren in de slagerij, want als je weet wat je eet, proef je meer!

Ambachtelijke versnaperingen

Sluit het diner af met een heerlijk gebakje van Banketbakkerij de Jong. In deze bakkerij vind je heerlijke gebakjes, taarten, schnitten en overige lekkernijen. Het allerbekendste gebakje bij de Jong? Dat is de appelkanjer. Het tafelbrood koop je bij bakkerij Groenendijk. Dit is dé lokale bakker uit Amersfoort. Dit familiebedrijf bakt dagelijks vers en ambachtelijk brood. Kom je snel proeven?

Genoeg tijd

Emiclaer zou niet compleet zijn zonder een breed scala aan supermarkten. De overige boodschappen voor het diner doe je daarom bij Jumbo en Albert Heijn. Deze twee supermarkten hebben een ruim aanbod aan producten, delicatessen en verswaren. De winkels zijn beide geopend van 8.00 tot 22.00 uur. Zo heb je nog genoeg tijd om alle boodschappen aan te schaffen.

Eet smakelijk en tot snel in winkelcentrum Emiclaer!

Lees meer
Blog: avondje uit in Emiclaer!

Blog: avondje uit in Emiclaer!

5 november 2019

Ben jij toe aan een avondje quality time met je vrienden, familie of lekker met z’n twee? Ga dan eens na een dagje winkelen een kijkje nemen in het horeca-aanbod van winkelcentrum Emiclaer. Zo zijn er verschillende smaakvolle restaurants met ieder een andere (smaak)beleving. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder.

Oh mama mia!

Bij Restaurant Bella Venezia geniet je van de heerlijkste gerechten uit de Italiaanse keuken. Je vindt allerlei regionale gerechten op de menukaart, zoals Italiaanse pizza, spaghetti, vis- en vleesgerechten. In dit restaurant proef je de passie voor Italië terug op je bord. 

Culinaire rondreis

Je kunt ook een avond lang genieten van gerechten uit verschillende landen, zoals China, Korea, Thailand, Vietnam en Japan. In Restaurant China Palace vind je 100 gerechten op de menukaart met een Aziatische invloed. Zo kan je kleine hapjes bestellen, maar ben je hier ook aan het goede adres voor sushi. Ga mee op een verrassende culinaire rondreis door Azië!

Wereldse smaken

De chef-koks van Restaurant Reyna Bê halen alles uit de kast om jou een fantastische avond te laten beleven. In dit restaurant maak je kennis met diverse werelddelen. Met meer dan 30 tapas en diverse smaakvolle voor- en hoofdgerechten is de dinerkaart een ware wereldsensatie. Genoeg redenen om hier eens lekker te gaan smullen!

Genieten in een ongedwongen sfeer

Ben je gek op een goede portie saté of houd je van een sappige hamburger? Neem dan zeker eens een kijkje bij Qwibus. Dit café-restaurant leent zich voor een perfect avondje uit. Qwibus staat voor kwaliteit, gastvrijheid en genieten. ’s Avonds kun je in een ongedwongen sfeer genieten van een heerlijk glas wijn of een goed getapt biertje. Komen jullie gezellig borrelen?

Lekkerrr dineren

Lekkerrr by Amersfoort is een heerlijke plek om te genieten van de lekkerste huisgemaakte gerechten, maaltijdsalades, spareribs, saté, schnitzels en de eigen gemaakte Limburgse stoofschotel. En wist je dat je hier een prijswinnende hamburger kunt eten? Ook als je vegetarisch wilt eten, zijn er tal van smakelijke opties. Daar zeg je toch geen nee tegen?

Snack attack

Onweerstaanbare trek in een lekker frietje of een snelle hap? Dan kun je bij Kwalitaria Lekkerrr terecht voor een verrukkelijk avondmaal. Naast friet serveert Kwalitaria ook overheerlijke hamburgers en andere snacks. Heb je geen zin om uiteten te gaan, dan kan je bij Toko Tjin smaakvolle gerechten met een Chinees tintje afhalen of thuis laten bezorgen. 

Lees meer
Nieuws: Vrijwilligers gezocht!

Nieuws: Vrijwilligers gezocht!

1 november 2019

Emiclaer on Ice is er weer van 6 december tot en met 26 januari. Emiclaer on Ice kan niet zonder vrijwilligers en daarom zijn wij op zoek naar jou!

Wie zoeken we?

We zoeken o.a. handige Harries die ons willen assisteren met de op- en afbouw van de ijsbaan en horeca, uiteraard onder begeleiding van professionals. Als de ijsbaan eenmaal open is dan hebben we diverse taken die ingevuld moeten worden zoals schaatsuitgifte, kassa en toezicht op de ijsbaan. Ook zijn er natuurlijk mensen nodig in onze gezellige horeca achter de bar, in de keuken en in de bediening*.

Wat hebben we te bieden?

Een hele gezellige en hechte club mensen van alle leeftijden die samen de ijsbaan tot een waar feest maken voor alle schaatsers en bezoekers van Emiclaer on Ice. Uiteraard wordt er goed voor je gezorgd met een hapje en een drankje tijdens de shifts. En gratis schaatsen hoort er natuurlijk ook bij. Ook organiseren we een vrijwilligersavond met veel gezelligheid, hapjes en drankjes.

Meld je aan!

Wil jij graag een steentje bijdragen? Meld je dan snel aan als vrijwilliger voor Emiclaer on ice! We zien je graag.

*Minimale leeftijd in de horeca 16 jaar.

Lees meer
Nieuws: Dierenspeciaalzaak Speelberg neemt afscheid

Nieuws: Dierenspeciaalzaak Speelberg neemt afscheid

27 september 2019

Dierenspeciaalzaak Speelberg sluit 5 oktober zijn deuren. Na jaren in winkelcentrum Emiclaer neemt John Speelberg afscheid. John en zijn collega’s hebben de dierenspeciaalzaak met veel liefde en plezier gerund.

Bedankt allen!

John heeft een trouwe klantenkring weten op te bouwen. Dierenspeciaalzaak Speelberg in winkelcentrum Emiclaer is dan ook een waar begrip in de omgeving geworden. John vertelt: ‘Het waren hele mooie jaren, ik wil graag al mijn collega’s en klanten bedanken voor de gezellige tijd en fijne samenwerking. Hopelijk tot ziens!’

Afscheid nemen

Je hebt nog even de tijd om afscheid te komen nemen van Dierenspeciaalzaak Speelberg. De winkel is namelijk nog geopend tot zaterdag 5 oktober. Breng jij ook nog een bezoekje?

Lees meer
Nieuws: Opening Branderij Joost

Nieuws: Opening Branderij Joost

11 september 2019

Lekker nieuws! Vanaf donderdag 19 september krijgt ons winkelcentrum er een smaakvolle winkel bij. Branderij Joost opent dan zijn deuren. Elke dag weer de allerbeste noten kunnen bieden, dat is een waar ambacht. Met 30 jaar kennis en ervaring beheerst Branderij Joost dit ambacht als geen ander.

Natuurlijk, vers gebrande noten

Joost biedt vers gebrande noten, koffie en chocolade waar je goed van kan genieten. Vers en altijd op kwaliteit geselecteerd. Met ruim 40 smaakcombinaties is Branderij Joost uniek. Net als bij elk ambacht draait het om passie en perfectie in alle details. Joost brandt de noten vers en mixt de lekkerste combinaties, zonder toevoegingen of conserveermiddelen.

Branderij Joost is een winkelformule die inmiddels een bewezen succes is met 12 locaties in Nederland. Een enthousiast team van ervaren medewerkers staat klaar om Amersfoort te laten proeven van Joost. Branderij Joost is gevestigd op Emiclaerhof 140, naast de Albert Heijn.

Kom jij ook snel langs?

Lees meer
Blog: Samen maken we Amersfoort Zwerfafvalvrij

Blog: Samen maken we Amersfoort Zwerfafvalvrij

9 september 2019

World Cleanup Day op zaterdag 21 september is een wereldwijde campagne tegen zwerfafval. Ook Amersfoort sluit dit jaar weer aan. Een schone stad en leefomgeving kan niet zonder jouw hulp. Doe jij mee met de activiteiten in winkelcentrum Emiclaer?

Wist je dat…

 • Een bananenschil minimaal een jaar in de natuur achterblijft? Papier kan 6 maanden blijven liggen. Kauwgom doet er zelfs 20 jaar over om te verdwijnen. Een blikje frisdrank kost de natuur 50 jaar om het af te breken. Plastic verdwijnt zelfs helemaal niet.
 • Het afval dat op straat beland uiteindelijk in onze zeeën en oceanen terechtkomt. Hier komen er giftige stoffen uit het plastic vrij die vervolgens in onze voedselketen terechtkomen. Bekijk voor meer informatie de pagina van Plastic Soup Foundation.
 • We in de gemeente Amersfoort jaarlijks 504,6 kg huishoudelijk afval per inwoner produceren. Het grootste deel hiervan is niet gescheiden restafval (209,0 kg).

Tips tegen zwerfafval

Genoeg redenen om (zwerf)afval tegen te gaan. Wil jij iedere dag iets bijdragen aan een schone leefomgeving? Voorkom zwerfafval met deze tips!

 • Ligt er ergens veel of vaak zwerfafval? Als je weet wie het veroorzaakt heeft, kun je diegene er eens op aanspreken. Meld het anders bij de gemeente via de speciale app of de gemeentewebsite.
 • Gooi afval, ook kleine dingen zoals kauwgom, altijd in een openbare vuilnisbak. Of neem afval als plastic flesjes mee naar huis en lever het daarna gescheiden in, zodat het gerecycled kan worden.
 • Doe mee met een opruimactie in je eigen buurt of een natuurgebied. Wil je zelf jouw stuk straat schoonhouden? Vraag de gemeente dan of je een gratis grijper kunt krijgen.
 • Beperk je eigen afval: neem je eigen boodschappentas mee, gebruik een hervulbare drinkfles en neem een eigen afsluitbare beker mee voor koffie of thee.
 • Zet geen afval naast volle straatvuilnisbakken, papierbakken of vuilcontainers, maar neem het mee naar huis.

Samen maken we Amersfoort Zwerfafvalvrij!

Lees meer
Nieuws: Verbouwingsuitverkoop bij Blokker

Nieuws: Verbouwingsuitverkoop bij Blokker

20 augustus 2019

Blokker Emiclaer gaat verbouwen! Daarom shop je van 19 augustus tot en met 7 september met 50% korting op alle artikelen met een sticker. Wacht niet te lang met winkelen want op is op.

Blokker heeft het in huis

Blokker is de winkel voor iedereen, met een ruim assortiment aan kwalitatief goede en betaalbare artikelen voor het huishouden, tafelen en tuinieren. Binnenkort wordt de winkel verbouwd, zodat je kunt genieten van nóg meer winkelplezier! Blokker is wegens verbouwing van 7 september 17.00 uur t/m 12 september gesloten. Tijdens de verbouwingsuitverkoop bij Blokker ontvang je maar liefst 50% kassakorting. Dat is nog eens voordelig shoppen! Kom jij ook je slag slaan?

Lees meer

Afgelopen events van Emiclaer

Koningsdag = Woningsdag

Koningsdag = Woningsdag

23 april 2020 - 28 april 2020

Dit jaar is niet alleen de naam, maar ook de invulling anders dan voorgaande jaren. Dat hoeft echter niet te betekenen dat Koningsdag 2020 minder leuk hoeft te zijn. Hieronder lees je alles over de oranje acties en initiatieven van de ondernemers uit Winkelcentrum Emiclaer. Daarnaast staat er een leuke koningsdag kleurplaat voor jou klaar én kun jij je vermaken met de leuke koningsspelen!

Koninklijke korting

De ondernemers in Emiclaer hebben leuke initiatieven en kortingen ter gelegenheid van de 53ste verjaardag van onze koning.

Bakkerij Groenendijk

Een echt koningsmaal, daar zorgt voor Groenendijk bakkerij voor! Tussen 9.00 en 11.00 haal jij hier heerlijke morkoppen en tompoucen, vanzelfsprekend in de kleur oranje. Let op, de bakkers maken deze dag alleen oranje gebakjes.

The Blueberry

Laat je verrassen met de surprise box van The Blueberry; deze is tot de nok toe gevuld met heerlijke oranje producten. Andere hemelse koningslekkernijen vind je in de webshop van The Blueberry: https://www.theblueberry.nl/koningsdag Ben je nog niet uitgekleurd met de Emiclaerkleurplaat? Dan heeft The Blueberry ook nog een leuke voor jou klaarstaan: https://www.theblueberry.nl/kleurwedstrijd

Een koningsdag meesterwerk

Maak jij de mooiste koninklijke kleurplaat van het land? De kleurplaat hebben wij voor jou gemaakt, kleur jij hem verder in en maak je er een echt kunstwerk van? Download hem hier onder en plaats jouw meesterwerk in de reacties onder de facebookpost en misschien ben jij de winnaar van een overheerlijke taart van Banketbakkerij De Jong.

Download de koningsdagkleurplaat hier 

Is jouw kleurplaat helemaal af? Deel dan een foto van jouw tekening onder deze facebookpost en maak je kans op een smakelijke taart van Banketbakkerij De Jong!

De koningsspelen

Koekhappen en zaklopen: Oer-Hollandse spelletjes die iedereen wel eens heeft gespeeld. Koningsdag is natuurlijk de uitgewezen dag om samen door te brengen en een hoop lol te beleven. Hieronder een korte beschrijving hoe deze spelletjes ook alweer in zijn werking gaan, en natuurlijk hebben wij er een extra oranje tintje aangehangen.

Zaklopen

Ga de strijd met elkaar aan in een bloedstollende zaklooprace. Kies een begin en eindpunt, waarbij jij en je tegenstander starten op hetzelfde punt. Wanneer het startschot klink probeer jij als eerste bij de finish te komen, simpel denk je? Voor de koningsdag editie moet je ook een kroon ophouden, valt deze af? Dan begin je weer bij de start. Geen oranje kroon thuis? Maak hem dan zelf! Teken de buitenste lijnen op een vel papier, knip hem uit en versier hem met stiften, glitters, linten. Vervolgens plak je de uiteindes aan elkaar en een echte kroon is gemaakt!

Koekhappen

Weer een echte klassieker. Je spant een touw en in het midden hangen twee overheerlijke koeken die graag opgepeuzeld willen worden. Eet jij de koek als eerste helemaal op, dan ben jij de winnaar! Normaal gesproken hangen wij er een stuk ontbijtkoek aan het touwtje, maar voor de koningsdag editie hebben wij hieronder het recept voor overheerlijke koningskoeken, die smaken veel beter!  

Koninklijk koek

Boodschappenlijst

Recept

 1. Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed vervolgens met (koele) handen tot een samenhangend geheel. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.
 2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes (of snijdt zelf kroonfiguurtjes) de koekjes uit. Maak in het midden van de koeltjes een uitsnede van 1 cm, hierdoor kun jij ze straks makkelijk ophangen voor het koekhappen. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg op is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
 3. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem ze van de bakplaat en laat ze afkoelen.
 4. Voor het glazuur mengen je de poedersuiker met de rood en gele kleurstof, je kunt hier ook oranje limonade voor gebruiken. Mix tot een dik glazuur en bedek je koekjes royaal. Laat het glazuur uitharden, et voila! Echte oranje koeken.
Lees meer
Kidshelden Festival

Kidshelden Festival

7 maart 2020

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het zijn de enige, echte kidshelden! Op zaterdag 7 Maart kun je jouw favoriete kidshelden van televisie óf Youtube in levenden lijve ontmoeten. Van Shaun & Bitzer, Buurman & Buurman tot Rupsje Nooitgenoeg en als klap op de vuurpijl komt Youtuber HARM ook langs. Daar moet je bij zijn toch?!

Heb jij het verhaal van het hongerige Rupsje Nooitgenoeg al gehoord? Tijdens het festival hoor jij alles over dit leuke beestje. Wij kunnen er in ieder geval nóóit genoeg van krijgen!

6 maal 7 is 42 +2 is 44 Cats! The Pawesome katten komen naar Emiclaer. Je kunt deze harige vriendjes de poot schudden én de grootste kattenkwaad met ze uithalen!

Als er vervolgens iets gerepareerd moet worden, kun je het aan de leukste buren overlaten: Buurman & Buurman. Deze twee trouwe vakmannen zorgen ervoor dat alle klussen worden geklaard! A je To!

Challenge accepted als het aan HARM ligt. Deze Youtube legende met ruim 675.000 volgers ken jij van zijn Minecraft sessies óf van zijn vele challenges. De Emiclaer challenge zal geen 24 uur duren, maar je kunt hem wel in het echt ontmoeten!

En ken jij Shaun het schaap? Samen met de altijd trouwe Bitzer beleeft hij de gekste avonturen. Hun volgende grote avontuur is het Kidshelden festival én jij kunt het samen met hen beleven!

Ontmoet al je favoriete helden bij Kidshelden in Emiclaer op zaterdag 7 maart 2020! Bekijk hieronder het hele programma en houd de Facebook pagina goed in de gaten.

Podium
11:30 tot 12:15 uur 44 Cats
12:30 tot 13:15 uur Buurman & Buurman
13:30 tot 14:15 uur Voorlezen met Rupsje Nooitgenoeg
14:30 tot 15:15 uur Shaun & Bitzer
15:30 tot 16:30 uur HARM

Star Wars
Star Wars fans kunnen op de foto met een échte Stormtrooper. Maar er is meer Star Wars! Stoere jongen en meisjes (en hun vaders) kunnen terecht op het Star Wars Event plein. Er zijn o.a. LEGO® Star Wars bouwtafels & showmodellen, Star Wars videogames en rekwisieten uit de film. Het Star Wars Event plein is te bezoeken van 11.00 uur tot 16.00 uur. May the force be with you, tijdens het kidshelden festival! 

WINNEN!
Maak kans op 1 van de 10 cadeaubonnen van Jase & Joy! Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief van Emiclaer en uit alle inzendingen kiezen we 10 winnaars!

emiclaernieuwsbrief
Lees meer
Event: Emiclaer on Ice

Event: Emiclaer on Ice

6 december 2019 - 26 januari 2020

Dit jaar organiseren wij voor de derde keer het evenement Emiclaer on Ice! Van vrijdag 6 december tot en met zondag 26 januari staat er een supergave ijsbaan drijvend op de vijver van Emiclaer. Ook zijn er diverse leuke activiteiten tijdens dit evenement te beleven. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

​En als de baan weer open is...

Om te beginnen, kun je natuurlijk weer komen schaatsen. Voor € 6,50 mag je zo lang als je wilt schaatsen. Het is ook mogelijk om een 10-rittenkaart aan te schaffen. Schaatsen kun je zonder kosten gebruiken, je zorgt zelf alleen voor de (verplichte) handschoenen. Ook voor de allerkleinsten hebben wij mini-schaatsjes (glij-ijzers). Gaat het schaatsen nog niet zo goed of is het ijs nog een beetje onwennig, dan zijn er ook schaatshulpjes voor extra ondersteuning.

​Na afloop of tijdens het kijken naar het schaatsen kun je je dit jaar ook weer opwarmen in De Vijverhut met een warme choco met slagroom! Daarnaast is er ook een vernieuwde menukaart die zal je verrassen.

​Maar er is meer...

Het is namelijk mogelijk om jouw kinderfeestje of een andere feestelijke gebeurtenis te vieren bij Emiclaer on Ice! Kies uit één van de arrangementen en je bent volledig ontzorgd. Daarnaast is De Vijverhut is een ideale feestlocatie voor grote en kleine gezelschappen. 

De wintermaanden zijn uiteraard ook bekend om de bedrijfsfeesten die in deze periode worden georganiseerd. Ook hiervoor kun je bij De Vijverhut terecht. Wij kunnen volledig maatwerk leveren voor feesten van 15 tot 150 personen. Natuurlijk kan er dan ook geschaatst worden.

Schoolschaatsen

De afgelopen twee jaar was het erg populair: schoolschaatsen. Buiten de schoolvakantieperiode is doordeweeks de ijsbaan beschikbaar voor scholen. Voor het schoolschaatsen hebben wij een agenda op de site van Emiclaer on Ice, waar je kunt zien of er nog ruimte is om ook met jouw school te komen schaatsen.

Ga op les!

Van de scholen naar schaatslessen is een kleine stap. Ook dit jaar heeft schaatsprofessional Ken zijn agenda vrijgemaakt om een ieder die dat wenst, de schaatsvaardigheden te verbeteren door middel van groepsles of individuele training.

Evenementen

Verder worden er de hele periode dat de ijsbaan en De Vijverhut geopend zijn, ook diverse evenementen georganiseerd. Hierbij is er één en al gezelligheid. Denk aan klaverjasavonden, sjoelen, bingo, karaoke, en ga zo maar door. Voor alle activiteiten verwijzen wij naar het evenementenprogramma die gepubliceerd wordt op de website van Emiclaer on Ice. 

Kom jij ook een kijkje nemen? 

Emiclaer on ice After movie
Lees meer
Event: Kom shoppen op Black Friday

Event: Kom shoppen op Black Friday

29 november 2019

De decembermaand staat weer voor de deur. Dat betekent cadeautjes kopen voor pakjesavond en kerst, genieten van lekker eten en gezelligheid tijdens Emiclaer on Ice. Tijdens Black Friday shop je in Emiclaer de leukste deals!

Shoppen met hoge kortingen

Het staat waarschijnlijk al zwart omrand in je agenda. Vrijdag 29 november is het Black Friday! Deze dag shop je de leukste kleding, accessoires en verswaren met hoge kortingen. Extra fijn: tijdens de koopavond zijn de winkels geopend tot 21.00 uur!

De leukste winkelacties

De winkels in Emiclaer hebben mooie acties voor je. We lichten er een aantal voor je uit:

 • Schoenmaker Schrijver - Dames sokken in tijger-, zebra- en panterprint. Normaal €9,95, nu voor maar €4,95. Daarnaast alle riemen met 20% korting.
 • Alexanderhoeve - 40% korting op de lekkerste Old Alex oude kaas. 500 gram voor maar €4,95.
 • Etos - Bekijk hier de Black Friday deals en kom langs in de winkel!
 • Aktiesport - 50% korting op elk tweede artikel of 20% korting op 1 artikel.
 • Van Beest bloemen en planten - Alle rozen per bos op Black Friday 2de bos gratis. Op=op.
 • BlokkerBekijk hier de Black Friday deals en kom langs in de winkel!
 • Branderij JoostVers gebrande Cashewnoten, met of zonder zout. 250 gram van €5,95 nu voor maar €3,95.
 • Livera - 25% korting vanaf 2 stuks. Geldig op Livera, Chantelle, Passionata en Femilet.
 • Douglas - Bekijk hier de Black Friday deals en kom langs in de winkel!
 • Eye Wish - Alle brillen 2 voor de prijs van 1 óf 35% korting. Zonnebrillen shop je met 25% korting. Contactlenzen tot 25% korting. De actie loopt tot en met 2 december.
 • Shoeby - Bekijk hier de Black Friday deals en kom langs in de winkel!
 • Hans Anders - 50% korting op een complete bril. 10% korting op alle lenzen. De Black Friday deals gelden tot en met 1 december.
 • Hema - Black Friday dagen. Bekijk hier de acties per dag en kom langs in de winkel! Let op: vergeet de scancode niet.
 • Holland & Barret - Bekijk hier de Black Friday deals en kom langs in de winkel!
 • Kruidvat - Bekijk in deze folder alle Supersize Black Friday deals en kom langs in de winkel! De acties gelden tot en met 1 december.
 • Specsavers - 50% korting op elke complete bril met montuur vanaf €79,00.

Bovengenoemde acties zijn niet geldig i.c.m. andere acties en aanbiedingen.

Ligt jouw verlanglijstje al klaar? 

Lees meer
Event: Presentatie Livio bij Opticlaer

Event: Presentatie Livio bij Opticlaer

22 november 2019

Wist je dat één op de tien mensen in Nederland gehoorverlies heeft? Bij Opticlaer Opticiens verkopen ze de oplossing. Het merk Starkey brengt een nieuw hoortoestel uit met revolitionaire technologieën. Op vrijdag 22 november komt de productspecialist van Livio een prestentatie geven over het nieuwe hoortoestel. Ben jij er ook bij?

Het eerste multifunctionele Healthable hoortoestel ter wereld

Met het nieuwe Livio AI hoortoestel van Starkey kan je niet alleen beter horen en telefoneren, het is ook in staat om door middel van sensoren jouw fysieke en mentale gezondheid bij te houden. Tevens zijn er nieuwe bedieningsmogelijkheden; een val-detectie en ook vertaling van een gesproken taal naar een andere taal is mogelijk (in maar liefst 27 verschillende talen). Volgens onafhankelijk onderzoek is dit het beste toestel om te verstaan in rumoerige situaties!

Benieuwd hoe het hoortoestel werkt? Bekijk onderstaand fragment uit de uitzending van Dokters van Morgen voor meer informatie.

Lees meer
Kom griezelen in Emiclaer

Kom griezelen in Emiclaer

21 oktober 2019 - 25 oktober 2019

Dat wordt spooky! Vanaf 21 oktober wordt winkelcentrum Emiclaer een week lang omgetoverd in Halloweensferen. Daarnaast wordt er op 25 oktober, tijdens de herfstvakantie, een griezelige Halloween optocht georganiseerd voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Heb jij het al in je agenda staan?

Meer dan pompoenen

Halloween zal in Amersfoort groots worden gevierd. Winkeliers in winkelcentrum Emiclaer hebben de handen ineen gestoken om er iets spectaculairs van te maken. Zo zal het winkelcentrum mooi worden versierd, is er een speurtocht, kleurwedstrijd en kan je je kids op de foto laten gaan met Garfield.

The Blueberry

Afgelopen drie jaar heeft The Blueberry naar Amerikaanse traditie dit ook al met succes gedaan in het centrum en sinds vorig jaar ook in Emiclaer, toen was de opkomst al zo groot, dat ze besloten dit jaar nog meer aansluiting te zoeken met het winkelcentrum en zijn hierin een leuke samenwerking aangegaan.

Optocht

Op vrijdagavond (25 oktober) vindt er een spannende optocht plaats voor kinderen uit omgeving Amersfoort. Van 15.00 uur tot 18.30 uur kan je je op het pleintje voor de Albert Heijn laten schminken, zo wordt er voor gezorgd dat elk kind als een echte griezel op pad gaat voor de optocht. Vanaf 18:45 tot 19:00 uur zal Abe de Verteller een verhaal vertellen bij de vijver. Na het spannende verhaal zullen de kinderen onder begeleiding van ouders/verzorgers in een optocht langs de winkeliers van winkelcentrum Emiclaer gaan. Waarna de optocht wordt vervolgd rondom de vijver. Opgeven voor de optocht kan via www.theblueberry.nl/halloween

Spooky!

Spookachtige figuren zullen tijdens de optocht lekkers uitdelen aan de kinderen. De tocht duurt 30-45 minuten en zal rond 19:45 uur eindigen op het pleintje voor de Albert Heijn. We nodigen graag buurtgenoten uit om langs de route te komen kijken naar de optocht. Mocht je het leuk vinden om jezelf in te zetten als vrijwilliger, dan kan je je hier aanmelden; halloween@theblueberry.nl. Er wordt op dit moment nog gezocht naar mensen die kunnen schminken en/of het leuk vinden om langs de route verkleed (kidsproof) te staan en wat lekkers uit te delen. 

Gruwelijk lekkere American Pancakes

Ook is het mogelijk om vooraf met de kids van American pancakes en limonade te smullen. Een kaartje (à € 2,75 p.p.) hiervoor bemachtigen kan via de website van The Blueberry, deze zijn beperkt beschikbaar. http://ow.ly/U4BT50wLwVn

Lees meer
Event: Kaaslezing bij Boekhandel Riemer

Event: Kaaslezing bij Boekhandel Riemer

24 oktober 2019

Boekhandel Riemer en kaasspecialist Alexanderhoeve mogen met trots mededelen dat Hittjo Homan morgen 24 oktober naar de boekhandel komt. In zijn presentatie zal Hittjo vertellen over de verschillende bereidingstechnieken van kaas. Vanzelfsprekend krijg je ook veel verschillende kaassoorten te proeven. Dat klinkt goed toch?

Unieke ervaring

Hittjo Homan is een liefhebber van kaas in hart en nieren. Daarnaast is hij in staat om er fantastisch over te vertellen. Hij is wetenschappelijk onderzoeker en neemt iedereen mee in zijn verhaal, zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Kom voor een unieke smaakervaring en een gezellige avond met kaas (en wijn of een andere versnapering!) naar de gezellige boekhandel in Emiclaer.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze avond? Dit kan via Boekhandel Riemer of kaasspecialist Alexanderhoeve. Er is nog een beperkt aantal plaatsen vrij. De kosten zijn €10,- voor deze avond. Vanaf 19.30 uur start de inloop. De presentatie start om 20.00 uur.

Lees meer

Event: Oktoberfest Emiclaerhof

11 oktober 2019 - 12 oktober 2019

Attention! Vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober is het Oktoberfest in de winkels op het Emiclaerhof. Verschillende winkeliers zorgen voor leuke aanbiedingen en bijpassende hapjes. Kom je vrijdag tussen 9.30 en 21.00 uur of zaterdag tussen 9.30 - 17.00 uur ook gezellig langs? Bekijk hieronder snel alles acties!

Oktoberfest acties

- Livera: 20% korting op de lingeriemerken Livera, Femilet, Chantelle en Passionata. 
- PH snoep en cadeau: 100 gram schepschoep van €0,99 voor €0,75.
- Lekkerrr by Amersfoort: op vertoon van uw bon van de maand oktober bij Livera, Femm Mode, PH Snoep & Cadeau, Multivlaai en Opticlaer krijg je 10% korting op je rekening bij Lekkerrr By Amersfoort (geldig t/m 31 oktober). 
- Femm Mode & Meer: 2 dagen lang 15% korting op de gehele wintercollectie 2019!
- Opticlaer Opticiens: tijdens dit weekend ontvang je €50,- korting op een montuur uit deze collectie. Elke tweede fles of pakket lenzenvloeistof voor de halve prijs.
- Multivlaai: bij je aankoop krijg je een Oktoberfest geschenkpakketje van Leonidas (1 pakketje per klant, op=op)

Graag tot dan!

Lees meer
Event: Lezing Liz Berghuis bij Boekhandel Riemer

Event: Lezing Liz Berghuis bij Boekhandel Riemer

3 oktober 2019

Boekhandel Riemer mag met trots mededelen dat Liz Berghuis naar de boekhandel komt. Donderdag 3 oktober vanaf 20.00 uur houdt zij een lezing met de titel "Leef of overleef je?". Een avond waar je leert reflecteren en vragen kunt stellen.

Leef of overleef je?

Liz Berghuis heeft een eigen psychologische praktijk gehad en doceerde Psychische Problematiek aan de politieacademie. Ze schreef daarnaast veel over lijden en mogelijkheden tot herstel. Ze zal deze avond vertellen over haar leven en reflecteren op de levens van anderen. Er is voldoende tijd om persoonlijke vragen te stellen. Na afloop is er de gelegenheid om met een glaasje en een hapje na te praten met elkaar.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze avond? Stuur dan een mail naar amersfoort@boekhandelriemer.nl. De kosten zijn €5,- voor deze avond. Vanaf 19.30 uur start de inloop met koffie of thee.

Lees meer
Event: Buurman & Buurman

Event: Buurman & Buurman

21 september 2019

Tijdens World Cleanup Day op 21 september komen twee wel heel bijzondere gasten meehelpen in Winkelcentrum Emiclaer! Buurman & Buurman nemen de bezem ter hand en helpen mee met het schoonvegen van de stoep.

Buurman & Buurman zijn aanwezig om 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Maar buiten deze tijden om kan er natuurlijk ook gewoon geveegd worden, want we willen dat Emiclaer er tip top uit komt te zien! A je to! 

Progamma in Emiclaer

Natuurlijk kun je zelf wat aan zwerfafval doen. Sluit je op zaterdag 21 september tijdens World Cleanup Day aan bij de activiteiten in winkelcentrum Emiclaer. Jong en oud, iedereen kan meedoen! Je wordt in het winkelgebied voorzien van afvalknijpers en ander opruimmateriaal.

Ook kun je zelf een schoonmaakactie organiseren in jouw wijk door je aan te melden via de website van World Cleanup Day 033.De ondernemers in het winkelcentrum organiseren diverse leuke en nuttige activiteiten rondom zwerfafval:

 • Meet & Greet met Buurman en Buurman! Zij vegen hun straatje schoon. 📸 om 13:00, 14:00 en 15:00 uur!
 • Duikteam Wobbegong duikt naar afval op de bodem van de vijver, vanaf 12.00u
 • Kunst maken met afval met Evelien Kooloos aanvang 14.30u
 • Kom je ook helpen? Lever je afval in bij het inzamelpunt & krijg een leuk cadeautje.
Lees meer
Event: World Cleanup Day

Event: World Cleanup Day

21 september 2019

World Cleanup Day is een wereldwijde campagne tegen zwerfafval. Ook Amersfoort sluit dit jaar weer aan. Een schone stad en leefomgeving kan niet zonder jouw hulp! Doe jij mee op zaterdag 21 september in winkelcentrum Emiclaer?

Amersfoort Zwerfafvalvrij!

Zwerfafval zorgt voor problemen. Het trekt ongedierte aan en het opruimen kost honderden miljoenen euro’s per jaar. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt. Mosselen, garnalen en andere zeedieren kunnen kleine deeltjes plastic opslaan in hun lichaam waardoor het in de voedselketen terecht komt.

Emiclaer ruimt op!

Natuurlijk kun je zelf wat aan zwerfafval doen. Sluit je op zaterdag 21 september tijdens World Cleanup Day aan bij de activiteiten in winkelcentrum Emiclaer. Jong en oud, iedereen kan meedoen! Je wordt in het winkelgebied voorzien van afvalknijpers en ander opruimmateriaal. Ook kun je zelf een schoonmaakactie organiseren in jouw wijk door je aan te melden via de website van World Cleanup Day 033.De ondernemers in het winkelcentrum organiseren diverse leuke en nuttige activiteiten rondom zwerfafval!

 • Meet & Greet met Buurman en Buurman! Zij vegen hun straatje schoon. 📸 om 13:00, 14:00 en 15:00 uur!
 • Duikteam Wobbegong duikt naar afval op de bodem van de vijver, vanaf 12.00 uur.
 • Kunst maken met afval met Evelien Kooloos aanvang 14.30 uur.
 • Kom je ook helpen? Lever je afval in bij het inzamelpunt & krijg een leuk cadeautje.
Lees meer
Event: Emiclaer on the Beach

Event: Emiclaer on the Beach

20 juli 2019 - 1 september 2019

Van 20 juli tot en met 1 september staat Emiclaer in het teken van zomerse gezelligheid! Tijdens Emiclaer on the Beach kan iedereen komen genieten op het strand. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Mis de BBQ op zondag 4 augustus ook zeker niet!

Genieten op het strand

Van 15 juli tot 19 juli wordt Emiclaer on the Beach opgebouwd. Het strand wordt voorzien van loungebanken, hangmatten en strandstoelen. In de vijver aan de steiger liggen waterfietsen, welke gratis te gebruiken zijn voor de bezoekers. Op het strand staat ook een speelgoedkist voorzien van allerlei leuke gratis spellen. Voor de allerkleinsten is er een pierenbad.

Gezellige BBQ

Een van de hoogtepunten van Emiclaer on the Beach is de buurt-BBQ op zondag 4 augustus van 15.00 uur tot 19.00 uur. Tijdens deze gratis toegankelijke BBQ komen de bewoners rondom het winkelcentrum samen. Kom lekker genieten van het heerlijke eten, de gezellige zomerse sfeer en elkaar!

Toezicht en begeleiding

Let op! Op het strand is iedere dag toezicht tussen 12.00 tot 19.00 uur en op de vrijdagavond tot 20.00 uur. Kinderen onder 8 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene waterfietsen. Boven de 8 jaar dienen zij in het bezit van een zwemdiploma te zijn, anders geldt hier ook de verplichting van begeleiding. Het pierenbad is in gebruik tijdens de uren dat er toezicht is op het strand.

Lees meer
Event: Gezellige buurt-BBQ

Event: Gezellige buurt-BBQ

4 augustus 2019 - 4 augustus 2019

Een van de hoogtepunten van Emiclaer on the Beach is de buurt-BBQ op zondag 4 augustus van 15.00 uur tot 19.00 uur. Tijdens deze gratis toegankelijke BBQ komen de bewoners rondom het winkelcentrum samen. Kom lekker genieten van een hapje en een drankje, de gezellige zomerse sfeer en natuurlijk elkaar.

Graag tot dan!

Lees meer
Event: Toegankelijkheid Ontbijt

Event: Toegankelijkheid Ontbijt

22 juni 2019

Goed nieuws! Alle winkels in Winkelcentrum Emiclaer zijn gekeurd op toegankelijkheid voor mensen met een handicap of die andere extra ondersteuning nodig hebben. Denk hierbij aan brede paden voor kinderwagens en voldoende toiletten in de buurt. De winkels zijn daarom terug te vinden op de Ongehinderd app. Om aandacht te vragen voor het belang van toegankelijkheid, organiseert Emiclaer het Toegankelijkheid Ontbijt.

Ontbijt

Op zaterdag 22 juni kun je tijdens het Toegankelijkheid Ontbijt zelf ervaren hoe toegankelijk het winkelcentrum en de winkels zijn. Het gratis ontbijt vindt plaats van 10:00 tot 12:00 uur op het plein bij de vijver. Wethouder Cees van Eijk is hierbij aanwezig. Het Toegankelijkheid Ontbijt wordt georganiseerd in samenwerking met Gemeente Amersfoort, MKB en Ongehinderd. Komen jullie ook langs? 

Ongehinderd

In de app en op de website van Ongehinderd kun je zien hoe het met de toegankelijkheid is gesteld in Emiclaer. Iedereen met een lichamelijk beperking en of speciale behoefte wensen– of dat nu blinden of slechtzienden zijn, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven of slechthorenden – zoekt maximale bewegingsvrijheid, kinderwagens. Je wil immers zonder hindernissen een boodschap kunnen doen, of spontaan genieten van je vrije tijd. Maar waar vind je de leukste en de best toegankelijke locaties? Daarvoor is de app Ongehinderd in het leven geroepen. Nieuwsgierig? Download dan de app op je smartphone.

Lees meer
Blog: Papa bedankt!

Blog: Papa bedankt!

16 juni 2019

Heb jij de leukste, liefste of stoerste vader van Nederland? Natuurlijk verdient hij het hele jaar door aandacht, maar op zondag 16 juni kan je hem extra in het zonnetje zetten. 

Maar wat geef je jouw vader nu eigenlijk cadeau? Wij hebben een toffe selectie gemaakt met goodies voor coole vaders, de gadget freak of de echte buitenman. Ga voor een stoer horloge, een grillset, een klassieke tas of een mooie verzorgingsset. Verwen die vader van jou, hij verdient het!

Coole vaders

Grooming is helemaal van nu! En bij Emiclaer hebben we de perfecte items waarmee jouw Daddy Cool zich even lekker kan verzorgen. Ga voor een set van Parfumerie Douglas of maak zelf een cool setje met items van Kruidvat of Etos. Scoor alles voor de perfecte papabaard.

De connaisseur

Is jouw vader een connaisseur op het gebied van speciaalbier en whisky? (of denkt hij dat hij dat is?) Laat hem dan eens kennis maken met nieuwe geuren en smaken! Geef een bijzondere fles malt whisky cadeau van Gall & Gall of stel een pakketje samen uit de ruime collectie van Albert Heijn.

De buitenman

Jouw vader is misschien wel altijd bezig in de tuin en hij vindt niets heerlijker dan verdwalen in de natuur. Herkenbaar? Dan heeft hij als echte buitenman hier uiteraard de juiste spullen voor nodig. Haal een boek over survivallen bij Boekhandel Riemer en scoor de juiste wandelschoenen bij Willemse schoenen. Beleeft je vader zijn wildlife ervaringen vooral in de achtertuin? Geef hem dan een tijdschrift over tuinieren cadeau van Bruna Emiclaer.

Papa Gadget

Laat het opscheppen maar beginnen! Want wedden dat hij deze toffe gadgets niet voor zichzelf weet te houden? Met een coole pizzasnijder scooter van Hema of een nieuwe sporttas van Aktie Sport maakt hij helemaal de blits. Bekijk ook zeker even de stoere Red Bull Racing collectie!

Lees meer
Blog: Vakantie voorbereiden doe je zo!

Blog: Vakantie voorbereiden doe je zo!

16 juni 2019

De beste manier om in de vakantiestemming te komen is natuurlijk door te bedenken wat je allemaal mee gaat nemen! Om ervoor te zorgen dat je niks te kort komt hebben wij hier een aantal tips. Hiermee wordt jouw vakantie er eentje om nooit te vergeten.

Stap 1: Bagage

Allereerst is een goede koffer of reistas erg belangrijk. Je wil natuurlijk niet met 10 tassen moeten sjouwen, dus is een compacte reiskoffer echt een must. Bij Hema hebben ze ontzettend handige reiskoffers in allerlei soorten en maten. Of je nou een citytripje gaat maken of 3 weken gaat relaxen in de zon, met de koffers van Hema neem je alles handig mee!

Stap 2: De perfecte outfit

Bedenken welke kledingstukken je meeneemt op vakantie is niet zo easy, want je wil niet te veel, maar ook zeker niet te weinig meenemen. Een goede tip is om van tevoren je outfits al samen te stellen. Zo krijg je een overzicht van de items die wel of niet bij elkaar passen en weet je dus zeker dat alles wat je meeneemt matcht! Mis je nou nog dat perfecte zomertopje of een vrolijke bikini? Bij Livera hebben ze nu de allerleukste kleurrijke bikini’s in de collectie! En voor een mooie top ga je natuurlijk naar ShoebyStudio Jill of een van de andere fashionwinkels!

Stap 3: Verzorging

Naast een goede reiskoffer en toffe outfits zijn verzorgingsproducten ook iets wat je niet mag vergeten! Bang dat je er op je bestemming pas achter komt dat je iets bent vergeten? Dan is het handig om een checklist te maken van alle producten die je mee gaat nemen. Alles wat je niet meer gebruikt, doe je alvast in je koffer en de rest bewaar je bij elkaar op één plek, zodat je het later toe kan voegen. Heb je nog niet alles in huis? Ga dan even langs bij Etos, Kruidvat of Holland & Barrett voor de laatste beautyproducten!

Stap 4: Last but not least

Als allerlaatste en het belangrijkste van allemaal moet je niet vergeten lekker te genieten! Laat al je zorgen even varen en genieten met je vrienden, familie of geliefde van die heerlijke welverdiende vakantie. Bon voyage!

Lees meer
Event: Livera Emiclaer viert jubileum!

Event: Livera Emiclaer viert jubileum!

10 mei 2019 - 11 mei 2019

Hoera, dubbel feest! Livera Emiclaer bestaat 5 jaar en daarnaast viert Livera haar 50-jarig bestaan. Om haar klanten te bedanken, zet Livera je in het zonnetje tijdens het weekend van 10 en 11 mei. Zijn jullie er ook bij?

Feestvieren op 10 & 12 mei

Eigenaresse Herma vertelt: "Het thema is Hollandse dagen. Livera is namelijk een écht Hollands bedrijf. Zoals je van ons gewend bent, pakken we graag uit voor onze klanten. Tijdens het feestelijke weekend ontvang je daarom korting op diverse artikelen. Ook verloten we een gratis bikini en krijgen de eerste 250 klanten een leuke goodiebag om mee te nemen naar het strand. Zaterdag 11 mei draait er een DJ van 13.00 - 17.00 uur. Wees van harte welkom!"

Lees meer
Event: Pasen in Emiclaer!

Event: Pasen in Emiclaer!

13 april 2019 - 20 april 2019

De tijd om (te) veel paaseitjes te eten komt eraan! Shop in Emiclaer al je paasboodschappen en geniet van gezellig lang tafelen met familie. Doen jouw kids ook mee aan de gezellige paasspeurtocht van 13 t/m 20 april? 

Lekker speuren in Emiclaer

De route van de speurtocht is op te halen bij dierenwinkel Speelberg. Kinderen van 4 tot 10 jaar mogen meedoen. Zoek alle letters in de winkeletalages en vul ze in op de speurkaart. Bij het inleveren van de kaart bij banketbakkerij de Jong krijgen kids een lekkere verrassing!

Bezoek van de Paashaas

Op zaterdag 20 april brengt de Paashaas een bezoek aan Emiclaer. Je kunt hem ontmoeten en een leuke foto maken. We maken er samen een gezellig feestje van.

Happy Easter!

Lees meer

Winkelcentrum Emiclaer is hét stadsdeelcentrum van Amersfoort. Daardoor is er altijd wel iets leuks te doen en hebben wij continue nieuws over evenementen en updates rondom het winkelcentrum.

In de zomer zorgen we voor Emiclaer on the Beach en kun je genieten van de zomer op Emiclaer. Er worden diverse leuke evenementen bij de vijver naast het winkelcentrum georganiseerd. Maar je kunt ook regelmatig komen kijken naar leuke optredens, gezellige braderieën en mooie rode lopershows met de nieuwste collecties. Meet en greet met Garfield en zoveel meer.

Rondom feestdagen zorgen wij er voor dat het winkelcentrum extra gezellig is. Sinterklaas brengt samen met de Pieten ieder jaar een bezoek aan Emiclaer en met kerst is alles helemaal in stijl van de donkere dagen. Aankomend jaar kan een ieder weer komen schaatsen op de ijsbaan tijdens Emiclaer on ice.

Op deze pagina houden wij je tenslotte op de hoogte van de opening van nieuwe winkels en verhuizingen.

Wil je direct op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. >