Vandaag geopend 09:30 - 17:00

Emiclaer on Ice

Van vrijdag 6 december tot en met zondag 26 januari staat er een supergave ijsbaan drijvend op de vijver van Emiclaer. Er zijn diverse leuke activiteiten tijdens dit evenement te beleven. Benieuwd naar het programma? Lees hieronder snel verder.
Programma Emiclaer on Ice

Programma Emiclaer on Ice

6 december 2019 - 26 januari 2020

Op vrijdag 6 december gaat Emiclaer van Ice weer van start! Dit jaar staan er verschillende leuke evenementen op het programma. Kan jij net als ons ook niet wachten op het leukste winterevenement van het jaar? Wij delen het programma alvast!

Vrijdag 6 december | Feestelijke opening

Yes het is zover! Vandaag wordt de enorme ijsbaan drijvend op de vijver van Emiclaer feestelijk geopend vanaf 17.00 uur. Ben jij er ook bij?

Vrijdag 13 december | Stamppottenavond

Geniet jij ook zo van een lekkere Hollandse maaltijd? Vanaf 18.30 uur kunnen alle bewoners van Emiclaer ouderwets gezellig aanschuiven voor een heerlijke stamppot. 

Vrijdag 20 december | Optreden koor & Karaoke-avond

Zin in een avondje uit? Luister om 19.00 uur naar de prachtige muziek van het koor, hierna mag je vanaf 20.30 uur zelf de microfoon overnemen op de gezellige karaoke-avond! Dit wil je zeker niet missen!

Vrijdag 27 december | Discoschaatsen & Karaoke-avond

Laat vanavond van 19.00 uur tot 21.00 uur je coolste schaatsmoves zien tijdens het discoschaatsen. Zing de sterren van de hemel tijdens de kareoke. Jij komt toch ook?

Dinsdag 31 december | Oliebollen schaatsen

Kom vandaag oliebollen schaatsen! Meer informatie volgt snel.

Donderdag 2 januari | Meet & greet Elsa van Frozen

Frozen fans opgelet! Heb jij Elsa altijd al in het echt willen ontmoeten? Dat kan. Elsa bezoekt Emiclaer om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur bij de schaatsbaan. Kom jij Elsa een knuffel geven?

Vrijdag 3 januari | Karaoke 

Kom op 3 januari mee zingen tijden de avond vol karaoke. Zing je favoriete nummer of ga het podium op samen met je beste vrienden. Tot dan!

12, 19 december & 2, 13, 16, 23 januari | Hollandse spellenavond

Geniet dinsdag 17 december en maandag 13 januari vanaf 19.30 uur van een gezellige klaverjas- en Hollandse spelletjesavond. 

18 december & 8, 15, 22 januari | Curling

Curling is een ijssport voor zowel jong als oud. Op woensdagavond vanaf 18.30 uur tot 20.30 uur kun je deze teamsport uitoefenen op de ijsbaan. Ben jij fanatiek?

Vrijdag 17 januari | Vrijwilligersavond

Emiclaer on Ice kan niet zonder vrijwilligers. Daarom zetten wij deze avond onze vrijwilligers in het zonnetje. Vanaf 20.00 uur start de vrijwilligersavond met heel veel gezelligheid, hapjes en drankjes.

24 januari | Hollandse avond

Vanaf 20.30 uur kun je ouderwets genieten van Hollandse muziek en gezelligheid in onze Vijverhut. Kom jij meezingen?

*Alle evenementen zijn onder voorbehoud en kunnen zonder opgaaf van reden worden gewijzigd of geannuleerd door de organisatie.

Staan deze data al in jouw agenda?

Event: Emiclaer on Ice

Event: Emiclaer on Ice

6 december 2019 - 26 januari 2020

Dit jaar organiseren wij voor de derde keer het evenement Emiclaer on Ice! Van vrijdag 6 december tot en met zondag 26 januari staat er een supergave ijsbaan drijvend op de vijver van Emiclaer. Ook zijn er diverse leuke activiteiten tijdens dit evenement te beleven. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

​En als de baan weer open is...

Om te beginnen, kun je natuurlijk weer komen schaatsen. Voor € 6,50 mag je zo lang als je wilt schaatsen. Het is ook mogelijk om een 10-rittenkaart aan te schaffen deze kost € 55,00. Schaatsen kun je zonder kosten gebruiken, je zorgt zelf alleen voor de (verplichte) handschoenen. Ook voor de allerkleinsten hebben wij mini-schaatsjes (glij-ijzers). Gaat het schaatsen nog niet zo goed of is het ijs nog een beetje onwennig, dan zijn er ook schaatshulpjes voor extra ondersteuning.

​Na afloop of tijdens het kijken naar het schaatsen kun je je dit jaar ook weer opwarmen in De Vijverhut met een warme choco met slagroom! Daarnaast is er ook een vernieuwde menukaart die zal je verrassen. 

​Maar er is meer...

Het is namelijk mogelijk om jouw kinderfeestje of een andere feestelijke gebeurtenis te vieren bij Emiclaer on Ice! Kies uit één van de arrangementen en je bent volledig ontzorgd. Daarnaast is De Vijverhut is een ideale feestlocatie voor grote en kleine gezelschappen. 

De wintermaanden zijn uiteraard ook bekend om de bedrijfsfeesten die in deze periode worden georganiseerd. Ook hiervoor kun je bij De Vijverhut terecht. Wij kunnen volledig maatwerk leveren voor feesten van 15 tot 150 personen. Natuurlijk kan er dan ook geschaatst worden.

Schoolschaatsen

De afgelopen twee jaar was het erg populair: schoolschaatsen. Buiten de schoolvakantieperiode is doordeweeks de ijsbaan beschikbaar voor scholen. Voor het schoolschaatsen hebben wij een agenda op de site van Emiclaer on Ice, waar je kunt zien of er nog ruimte is om ook met jouw school te komen schaatsen.

Ga op les!

Van de scholen naar schaatslessen is een kleine stap. Ook dit jaar heeft schaatsprofessional Ken zijn agenda vrijgemaakt om een ieder die dat wenst, de schaatsvaardigheden te verbeteren door middel van groepsles of individuele training.

Evenementen

Verder worden er de hele periode dat de ijsbaan en De Vijverhut geopend zijn, ook diverse evenementen georganiseerd. Hierbij is er één en al gezelligheid. Denk aan klaverjasavonden, sjoelen, bingo, karaoke, en ga zo maar door. Voor alle activiteiten verwijzen wij naar het evenementenprogramma die gepubliceerd wordt op de website van Emiclaer on Ice. 

 

Kom jij ook een kijkje nemen?

Openingstijden Emiclaer on Ice

Openingstijden Emiclaer on Ice

5 december 2019

Dit zijn de openingstijden van Emiclaer on Ice. Tijdens de Kerstvakantie is de ijsbaan eerder open. Op sommige dagen zijn we niet geopend.

 • Vrijdag 6 december (opening): 17:00 - 21:00 uur

Openingstijden 7 t/m 20 december

 • Maandag t/m vrijdag: 14:00 - 21:00 uur
 • Zaterdag: 12:00 - 21:00 uur
 • Zondag: 12:00 - 17:00 uur

Openingstijden tijdens de Kerstvakantie (21 december t/m 5 januari)

 • Maandag t/m vrijdag: 12:00 - 21:00 uur
 • Zaterdag: 12:00 - 21:00 uur
 • Zondag: 12:00 - 17:00 uur

Aangepaste openingstijden

 • Dinsdag 24 december: 12:00 - 17:00 uur (Kerstavond)
 • Donderdag 26 december: 12:00 - 17:00 uur (2e Kerstdag)
 • Dinsdag 31 december: 12:00 - 17:00 uur (oudejaarsavond)

Emiclaer on Ice gesloten

 • Woensdag 25 december: 1e Kerstdag
 • Woensdag 1 januari 2020: Nieuwjaarsdag

*Openingstijden zijn onder voorbehoud en kunnen door de organisatie worden aangepast.

Winactie: Emiclaer on Ice

Winactie: Emiclaer on Ice

4 december 2019

Van vrijdag 6 december tot en met zondag 26 januari staat er een supergave ijsbaan drijvend op de vijver van Emiclaer. Er zijn diverse leuke activiteiten tijdens dit evenement te beleven. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Emiclaer en maak kans op vele leuke prijzen!

Wat kun je winnen?

 • 1 uur privé schaatsclinic met in de pauze een broodje met warme chocola
 • Gezinsparty voor 5: schaatsen, met na afloop een pannenkoek of stamppot met een drankje
 • 10 kaartjes om gratis te komen schaatsen

Winnaars krijgen persoonlijk bericht via email. 

Nieuws: Vrijwilligers gezocht!

Nieuws: Vrijwilligers gezocht!

1 november 2019

Emiclaer on Ice is er weer van 6 december tot en met 26 januari. Emiclaer on Ice kan niet zonder vrijwilligers en daarom is er een inloopavond op vrijdag 8 november voor iedereen die belangstelling heeft en meer wil weten.

Je bent van harte welkom in Brasserie Emiclaer tussen 19:00 en 20:30 uur om kennis te maken en te kijken wat jij voor Emiclaer on Ice kan betekenen. 

Wie zoeken we?
We zoeken o.a. handige Harries die ons willen assisteren met de op- en afbouw van de ijsbaan en horeca, uiteraard onder begeleiding van professionals. Als de ijsbaan eenmaal open is dan hebben we diverse taken die ingevuld moeten worden zoals schaatsuitgifte, kassa en toezicht op de ijsbaan. Ook zijn er natuurlijk mensen nodig in onze gezellige horeca achter de bar, in de keuken en in de bediening*.

Wat hebben we te bieden?
Een hele gezellige en hechte club mensen van alle leeftijden die samen de ijsbaan tot een waar feest maken voor alle schaatsers en bezoekers van Emiclaer on Ice. Uiteraard wordt er goed voor je gezorgd met een hapje en een drankje tijdens de shifts. En gratis schaatsen hoort er natuurlijk ook bij. Ook organiseren we een vrijwilligersavond met veel gezelligheid, hapjes en drankjes.

Kom je ook langs om je op te geven? We zien je graag.

*Minimale leeftijd in de horeca 16 jaar.