Hét stadsdeelcentrum van Amersfoort

Koningsdag = Woningsdag

Koninklijke korting
De ondernemers in Emiclaer hebben leuke initiatieven en kortingen ter gelegenheid van de 53ste verjaardag van onze koning.

Bakkerij Groenendijk
Een echt koningsmaal, daar zorgt voor Groenendijk bakkerij voor! Tussen 9.00 en 11.00 haal jij hier heerlijke morkoppen en tompoucen, vanzelfsprekend in de kleur oranje. Let op, de bakkers maken deze dag alleen oranje gebakjes.

The Blueberry
Laat je verrassen met de surprise box van The Blueberry; deze is tot de nok toe gevuld met heerlijke oranje producten. Andere hemelse koningslekkernijen vind je in de webshop van The Blueberry: https://www.theblueberry.nl/koningsdag Ben je nog niet uitgekleurd met de Emiclaerkleurplaat? Dan heeft The Blueberry ook nog een leuke voor jou klaarstaan: https://www.theblueberry.nl/kleurwedstrijd

Een koningsdag meesterwerk
Maak jij de mooiste koninklijke kleurplaat van het land? De kleurplaat hebben wij voor jou gemaakt, kleur jij hem verder in en maak je er een echt kunstwerk van? Download hem hier onder en plaats jouw meesterwerk in de reacties onder de facebookpost en misschien ben jij de winnaar van een overheerlijke taart van Banketbakkerij De Jong.

Download de koningsdagkleurplaat hier 

Is jouw kleurplaat helemaal af? Deel dan een foto van jouw tekening onder deze facebookpost en maak je kans op een smakelijke taart van Banketbakkerij De Jong!

De koningsspelen
Koekhappen en zaklopen: Oer-Hollandse spelletjes die iedereen wel eens heeft gespeeld. Koningsdag is natuurlijk de uitgewezen dag om samen door te brengen en een hoop lol te beleven. Hieronder een korte beschrijving hoe deze spelletjes ook alweer in zijn werking gaan, en natuurlijk hebben wij er een extra oranje tintje aangehangen.

Zaklopen
Ga de strijd met elkaar aan in een bloedstollende zaklooprace. Kies een begin en eindpunt, waarbij jij en je tegenstander starten op hetzelfde punt. Wanneer het startschot klink probeer jij als eerste bij de finish te komen, simpel denk je? Voor de koningsdag editie moet je ook een kroon ophouden, valt deze af? Dan begin je weer bij de start. Geen oranje kroon thuis? Maak hem dan zelf! Teken de buitenste lijnen op een vel papier, knip hem uit en versier hem met stiften, glitters, linten. Vervolgens plak je de uiteindes aan elkaar en een echte kroon is gemaakt!

Koekhappen
Weer een echte klassieker. Je spant een touw en in het midden hangen twee overheerlijke koeken die graag opgepeuzeld willen worden. Eet jij de koek als eerste helemaal op, dan ben jij de winnaar! Normaal gesproken hangen wij er een stuk ontbijtkoek aan het touwtje, maar voor de koningsdag editie hebben wij hieronder het recept voor overheerlijke koningskoeken, die smaken veel beter!  

Koninklijk koek

Boodschappenlijst
• Middelgroot ei van Alexanderhoeve
• 150 gram (koude) ongezouten boter van Natuurwinkel
• 100 gram witte basterdsuiker van de Natuurwinkel
• 200 tarwebloem van de Natuurwinkel
• Geel en rode kleurstof van Toko Tjin

Recept


  1. Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed vervolgens met (koele) handen tot een samenhangend geheel. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes (of snijdt zelf kroonfiguurtjes) de koekjes uit. Maak in het midden van de koeltjes een uitsnede van 1 cm, hierdoor kun jij ze straks makkelijk ophangen voor het koekhappen. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg op is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem ze van de bakplaat en laat ze afkoelen.

  4. Voor het glazuur mengen je de poedersuiker met de rood en gele kleurstof, je kunt hier ook oranje limonade voor gebruiken. Mix tot een dik glazuur en bedek je koekjes royaal. Laat het glazuur uitharden, et voila! Echte oranje koeken.

De fijnste winkels van Amersfoort vind je in Emiclaer! Hét stadsdeelcentrum van Amersfoort met ruim meer dan 70 winkels!© 2020 Winkelcentrum Emiclaer

Adres
Emiclaerhof 236
3823 ET  Amersfoort

Openingstijden
Bekijk hier de actuele openingstijden van de winkels & supermarkten
OPENINGSTIJDEN