Blog: Het licht gaat uit bij Lichtstudio Emiclaer

6 februari 2019
Blog: Het licht gaat uit bij Lichtstudio Emiclaer

Het is zover: na 26 jaar hard werk gaat Jan Jansie van Lichtstudio Emiclaer genieten van zijn welverdiende pensioen. Al vanaf dag één zat hij met zijn zaak in winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort. Hier heeft hij al die jaren zijn zaak, die ondertussen een begrip geworden is in de omgeving, met veel plezier helemaal alleen gerund.

Trouwe klantenkring

Over de jaren heen heeft Jan een trouwe klantenkring weten op te bouwen. Jan: “Het was altijd weer een verassing als klanten een bosje bloemen kwamen brengen, omdat ze zo tevreden waren over mijn service.” Jan ziet regelmatig verschillende generaties in zijn winkel en hij heeft veel vaste klanten die uit de nabije omgeving komen. Hoe dat komt? Jan: “Ik probeer altijd iets meer te bieden tegenover de grote ketens, dat is ook nodig om te kunnen overleven.” Lichtstudio Emiclaer biedt daarom het volledige plaatje, van aankoop tot aan plaatsing, met lichtadvies aan huis.

Even zwaaien

Jan heeft jarenlang genoten van alle klanten die langskwamen. Het contact met deze mensen is dan ook wat hij het meeste gaat missen. Jan: “Iedere dag als ik aankom bij de zaak, zwaai ik even naar de buurvrouw. Gedurende de dag steken verschillende voorbijgangers ook even hun hand op.” Ondanks deze momentjes kijkt Jan ook erg uit naar zijn pensioen: “Ik ben nu 63 en gezond, hier wil ik op mijn oude dag nog gebruik van kunnen maken.”

Eindelijk weekend

Tijdens zijn pensioen is Jan niet van plan om stil te gaan zitten. Zo heeft hij twee kleinkinderen waar hij meer tijd mee wil gaan doorbrengen, houdt hij van fietsen en leest en puzzelt hij graag. Jan: “Ik werk zestig uur in de week, ook als de winkel dicht is ga ik nog op klantenbezoek, beursbezoek en naar de groothandel toe. Ik heb niet veel zondagen vrij gehad in mijn leven en kijk ernaar uit om eens een ‘normaal’ weekend te hebben.”

Niet stilzitten

De 26 jaar zijn voor Jan omgevlogen: “Het is altijd druk geweest en het zal wennen zijn om meer vrije tijd te hebben.” Echter, Jan is niet van plan om stil te gaan zitten en zegt een baantje van twee of drie dagen aan te willen nemen om bezig te blijven. Wil je Jan nog even gedag zeggen? Lichtstudio Emiclaer is nog tot en met zaterdag 22 juni 2019 geopend. Hierna sluit de winkel volledig, tenzij iemand het stokje over wil nemen. Tot die tijd kunnen klanten nog alles bestellen en laten monteren.

Deel dit bericht: